Het nieuwe gebouw

Onze school

Zalmplaat – toen en nu

 

Onze school opende haar deuren in 1967 en is vernoemd naar de in die tijd nieuwe wijk Zalmplaat. De school is opgericht door de Vereniging Een School Met De Bijbel Te Hoogvliet en maakt vanaf 1 augustus 1997 deel uit van de Stichting PCBO Rotterdam-Zuid.

Vanaf 1990 groeide de school snel. Na wat stijgingen en dalingen bezoeken nu ruim 400 leerlingen onze school. Prognoses laten zien dat we enkele jaren op dit leerlingaantal zullen blijven waarna lichte groei te verwachten is.

De meeste leerlingen wonen in de wijken Zalmplaat, Boomgaardshoek en Meeuwenplaat. Er zijn enkele leerlingen uit de andere wijken van Hoogvliet en uit Spijkenisse en Albrandswaard.

 

In de school zijn 4 peutergroepen gehuisvest. Die groepen behoren toe aan KindeRdam. Met deze partner werken we intensief samen, sinds september 2015 is er een officiële samenwerking waarbij we ons ontwikkelen tot een Integraal Kind Centrum (IKC).

 

De school maakt sinds 29 februari 2016 gebruik van een geheel nieuw gebouw.

We zijn zeer blij dat er met deze nieuwbouw een schitterend nieuw en eigentijds gebouw is, waar we met de kinderen in kunnen werken